Lycka

Vad är lycka? När hela jag fylls med välbehag och är fullständigt uppslukad av stunden.Det är verkligen något mycket individuellt och för mig handlar det inte om myterna utseende eller pengar. Det handlar om stunder av välbefinnande och flow i livet.

Oftast upplever jag flow i mitt arbete som när en coachingsession leder till nya insikter, öppnar nya möjligheter eller jag får en metafor till klienten som är klockren under utvecklingsprocessen. Jag känner ofta känslan av flow när jag skriver. Men känslan av flyt i livet kommer också som när jag klippt gräset, hittat fräscha grönsaker på torget i stan och i samvaro med andra som jag trivs med.

Känslan av välbefinnande fångad i ögonblicket är underbar. Just då är allt i balans. Visst vill man hålla kvar den känslan i evigt. Men känslan är flyktig, precis som alla känslor. Det som fyller på min känsla av välbefinnande är just möten med andra människor. De du känner väl, de du håller på att lära känna och helt nya kontakter. Tacksamhet gör mig också lyckligare och mer tillfredsställd med mitt liv.

Forskning visar att skrivande, till exempel att föra dagbok eller skriva brev, har en inverkan på välbefinnandet. Resultaten visar att skriva tacksamhetsbrev och sända dem till mottagaren ökar den upplevda lyckan redan efter första brevet. Skriver man flera brev ökar lyckan ytterligare. Efter upprepat brevskrivande kan man se en markant ökning av livstillfredsställelse och tacksamhet. Man drar slutsatsen att det har många fördelar för den som skriver att uttrycka och dela med sig känslorna av tacksamhet, till skillnad från ”tyst” eller inre tacksamhet som inte tycks ha samma välgörande inverkan.

Vad skänker dig lycka och välbefinnande?
Vad är koden för välbefinnande? Här kan du testa ditt välbefinnande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s