Sju M för Bättre Hälsa

Meditation – jag har skrivit om dess positiva effekter i ett tidigare blogginlägg. 
Vill du pröva själv så ladda ner denna guidade meditationen gratis.
Guidad meditation

Mat – att kosten är viktigt ur ett hälsoperspektiv inser fler och fler. För egen del väljer jag helst närproducerade livsmedel efter säsong samt så lite processad mat som möjligt. Socker och vitt mjöl är nutidens gift och något jag använder sparsamt. Men njuter av rikligt med grönsaker och frukt i olika färger och former.
Det finns många spännande bloggar och hemsidor om olika kostinriktningar som exempelvis paleo med många med bra recept om man vill prova. Du hittar även strömningar bort från ”dieter” som kallas Intuitivt ätande.
En bok som inspirerat mig mycket är ”Happy food: om hur mat och lycka hänger ihop” av Niklas Ekstedt & Henrik Ennart. 

Magen – snarare tarmfloran och antiinflammatorisk kost. Den forskningen och kunskapen om tarmfloran har förändrat livet för många, så även mitt. Veckans mail från Food Pharmacyläser jag nyfiket och det har lärt mig mycket. I deras blogg kan du läsa om att
fermenterad mat också är bra för tarmfloran. I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på sådana livsmedel som i dag blivit vardagsmat. 

Motionera – all motion som blir av är bra motion! För att den ska bli av är det viktigt att du gör det som du tycker är roligt. Gillar du qi gong eller yoga är det just det ska du ska göra. Är det din grej att springa eller promenera så gör exakt det. 
Vardagsmotionen är grunden. I sin bok ”Hälsobalansen” skriver Dr Rangan Chatterjee om fem minuters motion i köket, enkla muskelstärkande övningar du kan göra var och när du vill. 

Mysa – alla har vi behov av att mysa och ha det gott med de personer vi tycker om. Det är individuellt vad vi väljer att göra för att må riktigt bra. Men guldkantade stunder behöver alla och det kan handla om allt från att gå på bio, äta gott, ta hand om barnbarnen, en skogspromenad eller till att läsa en bok i lugn och ro.

Minimera stress – det kan inte nog betonas hur viktigt det är att efter en stressig period få möjlighet att återhämta sig. Positiv stress skärper våra sinnen och är bra för oss medan den negativa långvariga stressen sätter spår som blir bestående. En sårbarhet som gör individen känslig för stressiga situationer. Meditation, motion, bra kost och god sömn är faktorer som motverkar den skadliga stressen.

Mystifiera – ja, livet blir mycket roligare om vi stundtals gör den magisk, skapar en högtidsstund av något slag. Gör en magisk afton för dina vänner eller alldeles för dig själv, som ett avstamp inför något avslutat eller något som ska påbörjas. Tänd lite rökelse, tag fram tarot- eller orakelkort och använd kortens magi. Varför inte spå i kaffesump eller knyckla ihop ett vitt papper till en boll och veckla upp den sakta och se vad du förnimmer i mönster och skuggorna bland papprets veck. 
Kanske känner du för en promenad i naturen och prata med vettar och skogsrån. Vem vet vad du möter. Eller närma dig ett träd respektfullt och känn in om du förnimmer något i dess närhet. 
En högtidsstund för mig kan vara att stanna upp inför något enkelt men vackert i naturen, ett löv, en blomma eller ett moln på himlen i magisk formation. Mystifiera mera!

Manifestera – det finns så mycket vi alla vill ska manifestera sig i våra liv, som ett spännande jobb, partner eller bostad. Någon klok har skrivet: ”Du attraherar inte det du önskar, du attraherar det du förväntar dig att få.” Attraktionslagen är ingen ”qiuck fix” eller önskelista till julafton. Utan det du ger energi är det som kommer att växa. Attraktionslagen svarar också på dina känslor, så oro drar till sig mer oro, stress drar till sig mer stress osv.  
Där du tankemässigt har befunnit dig under en längre tid är det som kommer att manifestera sig, du blir det du känner och tänker. Det du har i ditt liv idag har du dragit till dig som en magnet i det förflutna. Vill du manifestera nytt i framtiden så måste du förhålla dig på ett nytt sätt, det vill säga ändra din frekvens. Arbeta gärna med visualiseringar och affirmationer för att rikta ditt fokus och frekvens till det du förväntar dig att få.

Lycka till med dina sju M för bättre hälsa!

Vad är din anledning till att gå upp på morgonen?

asia-3013765_1280

Att bara svara på den frågan kan få dig att krypa tillbaka i sängen …..  om det gör det kan det japanska konceptet Ikigai hjälpa dig.

Det kommer ursprungligen från ett land med en av världens äldsta befolkningar och Ikigai har blivit  populär utanför Japan som ett sätt att leva längre och bättre.

Det inte finns någon direkt svensk översättning. Men med Ikigai har man kombinerat de japanska orden ikiru, vilket betyder ”att leva” och kai, vilket betyder ”förverkligandet av vad man hoppas på”. Tillsammans skapar dessa definitioner begreppet ”en anledning att leva” eller tanken på att ha ett syfte i livet.

För att hitta detta syfte i livet rekommenderar experter att man börjar med fyra frågor:

 • Vad älskar du?
 • Vad är du bra på?
 • Vad behöver världen från dig?
 • Vad kan du få betalt för?

Att finna svaren och en balans mellan dessa fyra områden kan vara en väg till Ikigai för västerlänningar som letar efter en snabb tolkning av denna filosofi. Men i Japan är Ikigai en långsammare process och har ofta inget att göra med arbete eller inkomst. Forskare betonar att Ikigai kan förändras med åldern. För alla där arbete är deras skäl att leva, är det en lättnad att när de närmar sig pensionering kan börja söka sig efter en ny Ikigai.

Men låt oss hålla oss till nuet. Vad är din Ikigai?

Ladda ner din mall – IKIGAI_adasco

Viktcoaching

Adasco2018(7)low

Du vill gå ner i vikt och hitta din måbra-vikt. Du har provat många olika sätt och dieter men har inte hittat nyckeln till det som fungerar för dig. Du vet inte hur du ska hitta motivationen, det känns motigt och jobbigt att försöka igen.

Gör inte mer av samma sak omigen utan prova en ny väg – bli personligt coachad till framgång. Viktminskning fungerar när du hittat motivationen, har stöd i tuffa stunder, sätter realistiska mål och belönar dig när du når dem.

Viktminskning räknas som friskvårdsförmån som arbetsgivaren kan erbjuda skattefritt. Vi finns på Actiway.

Vad är coaching?

Ditt erbjudande

Boka din tid >>>här

Välkommen!

Livscoaching för balans i livet

Adasco2018low

Känns det som om bägaren håller på att rinna över, du nått en återvändsgränd eller livet består av brandkårsutryckningar – då är coaching ditt stöd i tillvaron att vända ditt liv och få balans igen.

Välkommen att boka tid hos din intuitiva coach Margareta!

 

Minska stressen med stöd av din coach

Adasco2018Intuitiv coaching tar fram det bästa inom dig, frigör din potential, hjälper dig prioritera, hitta din motivation och drivkraft! Ge dig själv en kickstart för att förverkliga din vision och dina tankar. Gör 2018 till ditt bästa år någonsin!

Vad är coaching?

Ditt erbjudande

Boka din tid >>>här 

Vissa tjänster räknas som friskvårdsförmåner som arbetsgivaren kan erbjuda skattefritt. Adasco finns på Actiway.

www.adasco.se

Nyårslöftet nummer ett – viktminskning

appelmess

Många nya goda föresatser ges som nyårslöften och en av de bättre handlar om viktminskning. Det är lätt att lova men en helt annan resa att genomför den.

Har du provat många olika koncept tidigare och kommit tillbaks till ruta ett? Då är det dags för individuell viktcoaching!

Vad är vanligt att ta upp under individuell viktcoaching?

 • Vikthjulet – hur nöjd du är med olika delar i ditt liv
 • Ditt mål, vi sätter SMARTA delmål och mål
 • Vilken är din ”brytpunkt” för att starta förändringsprocessen?
 • Hur gör du för att nå ditt mål?
 • Inre och yttre motivation
 • Stöd och belöningar
 • Aptiten och suget
 • Kost – vad passar dig till vardag och fest?
 • Hälsosam livsstil

Jag har arbetat som viktcoach i ett decennium och mött många olika skäl till varför man vill gå ner i vikt och också vad som motiverar individen. Varje resa är lika spännande!
Får jag vara med på din viktresa?

Läs mer på http://www.adasco.se eller beställ mer information på info@adasco.se

Du bokar din tid >>>här   Välkommen!

Webbkurs – hur fakturera utan företag

startaeget

Egenföretagare utan F-skattsedel – ja det är fullt möjligt!
Webbkurs där du läser i din egen takt.

Pröva dina vingar! Hyr din arbetsgivare. Var anställd medan du bygger upp kundunderlag, nätverk och säljkanaler. Låter det för bra för att vara sant?

Den smartaste och smidigaste vägen att starta företag inledningsvis sker genom att hyra din arbetsgivare. Du kan fakturera utan att själv ha F-skattsedel.

I den här kursen får du tipsen hur du startar ditt företag med så låga omkostnader som möjligt. Du prövar dina vingar och preparerar för ditt liv som egenföretagare. Kursen ger dig råd om administration, marknadsföring och IT. När du känner att verksamheten bär så tar du steget fullt ut och registrerar ditt företag.

Låter det fortfarande för bra för att vara sant – anmäl dig till kursen och ta del av informationen.

 • Smarta stegen innan du registrerar ditt företag
 • Dina tjänster
 • Marknadsföring
 • IT
 • Företagsform och registrering
 • Administration

Läs mer och köp kursen  här

Undersökning gällande attityder till insekter som mänsklig föda

enkät
Denna enkät ingår i ett examensarbete som utförs vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro Universitet, och skrivs av Otto Toorell och Axel Berke. Vi vill undersöka hur konsumenter ställer sig till miljöfrågor kopplat till köttproduktion samt hur konsumenter ser på andra proteinkällor än kött, i förhållande till miljö- och djurhållningsfrågor.

 

Deltagandet i denna studie är högst frivillig och du som respondent har närhelst du vill rätt att avbryta din medverkan i undersökningen. Resultatet från din medverkan kommer endast användas i forskningssyfte och dina svar behandlas anonymt.
Du måste vara minst 18 år för att svara på denna enkät.
Har du några frågor är du mer än välkommen att kontakta oss:
otto.toorell@gmail.com
axel.berke@gmail.com

Handledare och kursansvarig:
asa.ostrom@oru.se

 

Här är länken till enkäten

 

Svara gärna, dela på Facebook och sprid överallt!